Diverse installationer av Påkörningsskydd

Detta är några av våra referensobjekt där vi gjort installationer av påkörningsskydd. Bland företagen där vi gjort installationer finns, Scania, IKEA, Schaeffler, Rusta, Ica, CityGross, DB Schenker, The Absolute Company samt Nowaste Logistics för att nämna några. Våra påkörningsskydd är TüV certifierade och dokumentation finns på vår hemsida som påvisar vilka krafter de klarar av.

Bland annat kan nämnas att den svart/gula pollaren på bild nedan klarar en direkt påkörning av ett fordon som väger 4082 kg i en hastighet av 6,1 km/h. Och om man kör på i 45 graders vinkel med ett fordon som väger 2948 kg så klarar den svartgula pollaren en hastighet av 32 km/h. Den lägre gula pollaren klarar nästan samma hastighet, 5,5 km/h med ett fordon som väger 4082 kg och i en 45 gradig vinkel 28,9 km/h med ett fordon som väger 2948 kg. Balkarna för golven klarar en direkt påkörning av ett fordon som väger 4082 kg i en hastighet av 7,7 km/h.

Viktigt att nämna är att testerna bara visar vid vilken hastighet man uppnår maximal flex, detta innebär att påkörningsskydden klarar större påfrestningar utan att gå sönder.

Tveka inte att höra av er om ni har några funderingar eller frågor!